м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Система управління якістю на Авіаційному комплексі успішно впроваджується фахівцями

23.02.2017

 

  Керівництво КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", попри багаторічний досвід та високий рівень професіоналізму, продовжує системно відвідувати навчальні курси з метою підвищення обізнаності сучасних процесів розробки, впровадження і забезпечення функціонування систем управління якістю авіаційних підприємств.  

 

 З 13 по 17 лютого 2017р. заступник директора з авіаційної діяльності КП "БВАК" Олександр Пасічник проходив  навчальні курси з перепідготовки за програмою "Аудит систем управління якістю суб'єктів авіаційної діяльності".

Найкращі викладачі Навчально-наукового інституту післядипломного навчання Національного авіаційного університету впродовж тижня розповідали на лекційних та практичних заняттях особливості розроблення і проведення аудиту систем управління якістю підприємств авіаційної галузі України відповідно до Міжнародних стандартів  ISO та існуючих авіаційних норм.

 

 За результатами перепідготовки Олександр Пасічник успішно підтвердив кваліфікацію "Внутрішній аудитор систем управління якістю" та отримав сертифікат Державної авіаційної служби України.

 

 "Система управління якістю - це система менеджменту, яка дозволяє ефективно та результативно організовувати процеси. Раніше на теренах СНД її асоціювали з технічним контролем, що діяв у Радянському Союзі. Сьогодні ж у зв'язку з впровадженням європейських норм система управління якості набула нового значення та сенсу", - розповідає Олександр Пасічник.   

 

 Аеродром "Біла Церква" є суб'єктом авіаційної діяльності, оскільки надає послуги зльоту та посадок повітряних суден. "Відповідно до вимог чинного законодавства кожне підприємство авіапрофілю має впроваджувати систему контролю якістю, котра дозволить заздалегідь або завчасно спланувати правильний підхід до вирішення будь-яких питань в роботі. Керівник повинен розуміти, хто керує кожною ланкою в цьому процесі задля ефективної реалізації поставленого завдання", - наголосив заступник директора КП "БВАК".

 

 Також за словами Олександра Миколайовича, фахівці авіапідприємств мають періодично проходити перепідготовку, оскільки людина в силу своєї зайнятості може пропустити деякі тенденції документального аудиту. А навчальні курси цілеспрямовано проводяться серед авіаспеціалістів задля підвищення кваліфікації чи підтримання її на достатньо високому рівні.   

 

 У навчанні взяли участь фахівці різних авіапідприємств, які відповідають за систему менеджменту якості. Зокрема, це були представники: ДП «Одеський авіаційний завод», ДП «АНТОНОВ», ДАП «Україна», ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс», АК «SILK WAY» Республіка Азербайджан. Варто зауважити, що незалежно від статусу та віку, на деяких семінарних заняттях викладачі курсу самі ставали слухачами, а фахівці авіапідприємств ділились з присутніми практичним досвідом, виступаючи в якості лекторів.